Plyny v potravinárskom priemysle – nevyhnutné pre kvalitu a čerstvosť
V potravinárstve zohrávajú plyny kľúčovú úlohu pri zachovaní kvality, čerstvosti a bezpečnosti potravín. Používajú sa pri spracovaní, skladovaní aj preprave potravín, pričom zlepšujú vizuálnu príťažlivosť, predlžujú trvanlivosť a zabezpečujú optimálnu chuť.
Použitie potravinárskych plynov
Plyny sa v potravinárskom priemysle využívajú na:
- Balenie v ochrannej atmosfére (MAP) – predĺženie čerstvosti produktov
- Sýtenie nápojov oxidom uhličitým – pre dokonalú perlivú chuť
- Zmrazovanie a chladenie tekutým dusíkom a CO₂ – rýchle a efektívne
- Mletie potravín za studena – zachovanie arómy a kvality korenín
- Plyny pre vinársky a pivovarnícky priemysel – ochrana chuti a kvality
- Kryogénne injektory – stabilizácia nápojových obalov pomocou LIN
Prémiové plyny Messer pre potravinársky priemysel
Spoločnosť Messer ponúka špičkové plyny pod značkou Gourmet, ktoré spĺňajú najprísnejšie európske normy a HACCP požiadavky:
- Gourmet C
- Gourmet N, N50, N70, N80
- Gourmet O, O80
Využite spoľahlivé a bezpečné plynové riešenia od Messer a zabezpečte najvyššiu kvalitu svojich potravinárskych výrobkov.